Για να διασφαλιστεί ότι το ελαιόλαδο που βρίσκεται στο τραπέζι σας είναι ανώτατης ποιότητας και ότι διατηρεί αναλοίωτα όλα του τα θρεπτικά συστατικά,
Οι ελιές καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο. Η καταπολέμηση των ζιζανίων και του δάκου γίνεται με βιολογικά μέσα, ενώ η λίπανση των ελαιόδεντρων βασίζεται αποκλειστικά σε φυσικά συστατικά. Ο καιρός είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα του καρπού. Το εξαιρετικό κλίμα της Αμαλιάπολης δίνει στα ελαιόδεντρα τις καλύτερες καιρικές συνθήκες ώστε να προσφέρουν κορυφαίας ποιότητας ελιές.
Ο καρπός συλλέγεται παραδοσιακά με το χέρι. Χρησιμοποιούνται καθαρά πανιά και ταυτόχρονα με τη συλλογή του καρπού, γίνεται και η διαλογή του. Οι ελιές οδηγούνται αυθημερόν στο ελαιοτριβείο ώστε το ελαιόλαδο να διατηρήσει ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του.
Ο τρόπος παραγωγής του ελαιόλαδου επηρεάζει άμεσα και την ποιότητά του. Υψηλές θερμοκρασίες προσφέρουν μεγαλύτερη παραγωγή, όμως καταστρέφουν μέρος των ιδιοτήτων του ελαιόλαδου. Για το λόγο αυτό το ελαιόλαδο της οικογένειας Χριστέλλου παράγεται αποκλειστικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως 26oC, για να διατηρηθούν αναλοίωτα όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου.
Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτους κάδους σε ελεγχόμενες περιβαλλοντικά συνθήκες, μακριά από την έκθεση στον ήλιο και την υγρασία, ώστε να διατηρηθεί αναλοίωτο έως την εμφιάλωσή του. Ετσι θα φτάσει στο τραπέζι σας φρέσκο, όπως την πρώτη ημέρα παραγωγής του.
Designed by ORBIANET