• Βιολογικό - συμβατικό ελαιόλαδο

Βιολογικό ή συμβατικό ελαιόλαδο;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αν το ελαιόλαδο που παράγεται από βιολογικές καλλιέργειες είναι πιο υγιεινό από το συμβατικό.

Στη βιολογική καλλιέργεια τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα λιπάσματα είναι φυσικής προέλευσης, ενώ για την προστασία του καρπού από τον δάκο και άλλες ασθένειες χρησιμοποιούνται εντομοπαγίδες. Οπως είναι φυσικό, αυτός ο τρόπος καλλιέργειας αυξάνει και το κόστος παραγωγής.

Αντίθετα, στη συμβατική καλλιέργειας ελιάς χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα για την καταπολέμηση των ασθενειών. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα χημικά συστατικά περνούν στον καρπό, όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις προκαθορισμένες οδηγίες του κατασκευαστή και την επίβλεψη γεωπόνου. 

Οι διαφορές στην ποιότητα ελαιόλαδου από τις δύο διαδικασίες παραγωγής είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτούν από τις οργανοληπτικές μετρήσεις, πολύ δε περισσότερο από τον τελικό καταναλωτή.

  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Δοκιμάστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται με βιολογική καλλιέργεια στους Ελαιώνες Χριστέλλου

    Παραγγελία

Παραγωγή & Εμπορία έξτρα παρθένου ελαιόλαδου
Αμαλιάπολη Μαγνησίας

Ελαιόλαδο Χριστέλλου

extra-virgin-olive-oil
Εμφιαλωμένο Ελαιόλαδο Ανώτερης Ποιότητας
 
Παραγγελία ελαιόλαδου

Παραγγελίες

Τηλ.: 24220 91040
Κιν.: 6972 395 410
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Designed by ORBIANET